Stop Motion Animatie

Iedereen kent wel een animatie film. Ze zijn niet meer weg te denken in het hedendaagse filmaanbod. Tijdens de workshop Stop Motion Animatie gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een eigen animatie film. Dit doen we met de techniek Stop Motion. Dat wil zeggen dat we statische beelden tot leven laten komen door heel veel foto’s te maken en de onderwerpen tussentijds te verplaatsen. Lego is een populair hulpmiddel om een verhaal uit te beelden.


De leerlingen bedenken zelf een storyboard en gaan het vervolgens verfilmen. De workshop is zowel geschikt voor het primair onderwijs als het voortgezet en middelbaar onderwijs. De inhoud zullen we aanpassen aan het niveau van de groep.

Media combineren met creatief bezig zijn
We kunnen de bestorming van de Bastille naspelen. Dit kan in een lessenreeks of in een project. Het is een leuke afwisseling tussen media en creatief bezig zijn. De leerlingen maken de scene zelf m.b.v. golkarton. Vervolgens wordt de bestorming nagespeeld en opgenomen.

iPads en statieven
De leerlingen werken met een tablet of iphone. Deze worden samen met een statief door ons verzorgd. We hebben voldoende tablets, houders en statieven om een gemiddelde klas in groepjes van 3 a 4 te laten werken. Het voordeel van werken met een tablet t.o.v. een camera is dat de leerlingen direct het resultaat kunnen zien.

stopmotion_01
Wij verzorgen:
– Tablets en/of iPhones
– Statieven en houders

Specificaties
leeftijd: vanaf 8 jaar
Deelnemers tijdens schooltijd 1 groep
ruimte: klaslokaal
benodigdheden: speelmateriaal lego, jenga o.i.d.
Prijzen *
1 workshop van 1,5 uur € 180,00 per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur € 150,00 per workshop
Opmerkingen
Filmpjes worden naderhand als beveiligde download via schoolregisseur.nl aangeboden
 * Prijzen zijn vrij van BTW
excl reiskosten a € 0,25 per km.
 CRKBO_Instelling_CMYK