Cloud Theater voor groep 3 en 4

Deze workshop is voor kinderen uit groep 3 en 4. Het is een eerste aanzet tot bewustwording van de cloud, online media en haar mogelijkheden. In het 30 minuten durende theater wordt in gegaan op zaken als de cloud, een tablet, facebook, smartphones en hoe het kan dat deze apparaten zo snel met elkaar kunnen communiceren? Juffrouw El punt nl laat de kinderen aan het woord over hoe zij de cloud beleven en wat ze wel of niet mogen van papa en mama.

juf_el_nl juf_el_nl_portret

In voorbereiding op het theater maken de kinderen in de klas verschillende wolken die in het theater gebruikt worden als decor. De kinderen hebben ook actief een aandeel in het theater. Leerkrachten ontvangen een lesinstructie voor de wolken en het theater.

Praatjesmakers
Nadat we de kinderen hebben geprikkeld willen we graag van hen weten wat zij er van opgestoken hebben en hoe zij denken dat de Cloud werkt. Dit deel wordt opgenomen en uw school ontvangt een korte compilatie van de leukste praatjesmakers. Het onderdeel praatjesmakers duurt ook ongeveer een half uur en wordt doorgaans aansluitend, uiteraard eerst even pauzeren, aan het Cloud Theater gepland.

praatjesmakers

Wij verzorgen:
– Het theater, licht, geluid en rekwisieten
– Camera’s voor de opnames van Praatjesmakers
– Na afloop een gemonteerde compilatie van praatjesmakers. De film wordt aangeleverd in MPG4 bestand voor gebruik op tablet en PC.
– Eén Acteur voor het Cloud Theater en Praatjesmakers
– Eén cameraman voor de opnames.

Het Cloud Theater is alleen te boeken voor een hele lesdag. In deze periode kan het stuk 4 keer opgevoed worden.

Specificaties
leeftijd: groep 3 en 4
Deelnemers tijdens schooltijd 1 groep per uitvoering
(ca 25 leerlingen)
ruimte: Gymzaal of speellokaal
benodigdheden: stroom 230v
Prijzen *
1 lesdag met 4 opvoeringen/opnames  € 750,00
Compilatiefilm praatjesmakers inclusief
Optioneel
Cloud Theater is onderdeel van het project Mijn Klas in de Cloud. Daarin hebben we verschillende workshops rond het thema Cloud voor de overige groepen.
 * Prijzen zijn vrij van BTW
excl reiskosten a € 0,25 per km.
 CRKBO_Instelling_CMYK