Light Graffiti

Bij Light Graffiti wordt er met licht ‘getekend’ hetgeen wordt vastgelegd door een fotocamera met lange sluitertijd. Dit kan overal worden uitgevoerd want er blijft geen resultaat achter in het straatbeeld of in het milieu. Jongeren zijn vrijwel altijd direct onder de indruk van Light Graffiti, en mede daarom is dit een ideale ingang om beeldende kunst onder hun aandacht te brengen.

IMG_2811 light_graffiti_01

Eerst wordt er uitleg gegeven over de principes van de camera, sluitertijd en diafragma. Vervolgens schetsen de leerlingen in groepjes een ontwerp op papier. Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 30 seconden in een verduisterde ruimte. Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals personen die lange tijd op dezelfde plek blijven. De gecreëerde foto wordt -zonder beeldbewerking direct op een scherm getoond en besproken.

Donkere ruimte & Camera’s
Voor de workshop hebben we een donkere ruimte (klaslokaal) nodig. We hebben doeken bij ons om de ruimte te verdonkeren. We hebben voldoende camera’s zodat de leerlingen in een groepjes aan hun light graffiti ontwerp kunnen werken. Verder hebben we statieven en verschillende kleuren lampjes. Alle ingrediënten voor een fantastisch resultaat.

Voor wie?
De workshop is geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 en jongeren in het voortgezet- en middelbaar onderwijs. We passen de inhoud van de workshop aan op het niveau van de groep. Uiteraard is de workshop ook heel geschikt voor volwassenen. Denk daarbij aan een avondprogramma met donkere buitenomstandigheden.

Air Graffiti Wall
Een leuke en aansprekende combinatie is de light graffiti in combinatie met een Air Graffiti Wall. Dit is een digitale vorm van graffiti maken met een infrarood spuitbus op een projectiemuur van 2,5 bij 2 meter.

Specificaties
leeftijd: vanaf 10 jaar
deelnemers aantal na schooltijd: maximaal 15 deelnemers
deelnemers aantal tijdens schooltijd: in overleg
ruimte: klaslokaal welke donker gemaakt kan worden
Prijzen *
1 workshop van 1,5 uur:  € 160,- per workshop
2 aansluitende workshops van 1,5 uur:  € 140,- per workshop
3 aansluitende workshops van 1,5 uur:  € 120,- per workshop
Optioneel
mogelijkheden: Combinatie mogelijk met de Air Graffiti wall.
Staffelkorting in combinatie andere workshops: ja
 * Prijzen zijn vrij van BTW
excl reiskosten a € 0,25 per km.
 CRKBO_Instelling_CMYK