iPhone Fotospel

Deze workshop is voor leerlingen van groep 3 en 4 een leuke en eigentijdse manier van leren. In tweetallen proberen leerlingen van groep 3 en 4 zo snel mogelijk 25 fotovragen goed te beantwoorden. Dit doen zij met behulp van een iPhone en een app waarmee zij de vragen kunnen beantwoorden.

IMG_4054  IMG_4053  IMG_4056

Om een vraag te openen moeten zij op zoek naar een foto die overeenkomt met de foto in de app. Deze foto’s zijn verstopt in een klaslokaal of speellokaal. Als ze de foto hebben gevonden kunnen zij de vraag openen d.m.v. het scannen van de foto.

iphone_fotospel01 Direct contact
Na het beantwoorden van de vraag krijgen de kinderen direct te zien of het antwoord goed of fout is. Tevens worden alle antwoorden van alle deelnemers doorgegeven aan de spelleiding zodat u direct inzicht heeft in de resultaten en de voortgang kunt bewaken. Naast algemene vragen zijn er ook reken en taalvragen die aansluiten bij hetgeen in groep 3 of 4 in de les wordt behandeltSchermafbeelding 2016-01-06 om 16.48.03

Mogelijkheden
We spelen het iPhone fotospel het liefst in een speellokaal. De leerlingen ontvangen per 2 a 3 kinderen een iPhone en instructie. Ze hebben 45 minuten om alle foto’s te vinden en de bijbehorende vragen te beantwoorden.

Deze workshop is heel goed te combineren met de iPhone Hunt voor de groepen 5 t/m 8. Tevens komt deze workshop ook terug in het project Mijn Klas in de Cloud waar het centrale thema “Werken in de Cloud” is.

Spelduur
De duur van het spel is 45 minuten. Het spel kan op een ochtend drie keer gespeeld worden. Wij nemen zelf iPhones en iPads mee.

Specificaties
leeftijd: 6 tot 9 jaar
deelnemers 1 groep per keer
ruimte: speellokaal
benodigdheden:
Prijzen *
2 aaneengesloten workshops  € 125,- per workshop
3 aaneengesloten workshops  € 100,- per workshop
4 aaneengesloten workshops  € 90,- per workshop
Het is niet mogelijk 1 losse workshop te boeken
Optioneel
mogelijkheden: combinatie met de iPhone Hunt
Is onderdeel van het project Mijn Klas in de Cloud.
korting in combinatie andere workshops: ja
 * Prijzen zijn vrij van BTW
excl reiskosten a € 0,25 per km.
 CRKBO_Instelling_CMYK