Filmprojecten (po en vo)

In deze tijd is het belangrijk dat leerlingen kritisch kunnen kijken naar het nieuws. Zo hebben we een project waar leerlingen de tools krijgen aangereikt om kritisch te leren kijken naar het nieuws. Wat is waar? En wat is onzin? In dit project, Kritisch Filmen, gaan we aan de slag met beeldvorming, manipulatie, beeldtaal en keuzes die een journalist moet maken om een nieuwsitem te maken. Naast het project Kritisch Filmen hebben we nog andere filmprojecten die in verschillende vormen worden aangeboden:

PADELFILM3.avi.Still007 Schooljournaal
Leerlingen gaan zelf een schooljournaal voorbereiden, maken en opnemen. De onderwerpen en de teksten worden door de leerlingen zelf bepaald en geschreven. Op de opnamedag wordt er op school een studio opgebouwd, eventueel met greenscreen voor een virtuele achtergrond. Ook hebben de leerlingen de beschikking over een autocue. Eventueel kan het schooljournaal ook live worden uitgezonden via Youtube.
12080369_625313634273145_8269954715397438018_o Documentaire maken
Leerlingen gaan een documentaire maken. Wat zijn de uitgangspunten en waar moet je je aan houden bij het maken van een documentaire? Allemaal zaken die tijdens dit project aan bod komen. We kunnen dit project in verschillende vormen aanbieden. Deels kan via onze e-learning door de leerkracht zelf worden aangeboden.
Uitvoering TIDW.mp4.Still004 Uitvoeringen en musical
We hebben ervaring met diverse filmprojecten rondom themaweken, projectdagen of uitvoeringen van bijvoorbeeld een musical. Deze projecten kunnen we in verschillende vormen aanbieden en ook hier kunnen de verschillende studio’s van Schoolregisseur ingezet worden. Denk daarbij eens aan een livestream uitzending van een musical of uitvoering.

Materialen en benodigdheden
Voor onze filmprojecten mag er gebruikt worden gemaakt van eigen tablets en smartphones maar deze kunnen wij ook zelf meebrengen. Naast de standaard statieven beschikken wij over allerlei handige statieven zoals een jib, dolly en handstatieven. Wij beschikken over alle soorten houders zodat elke tablet of smartphone op onze statieven bevestigd kan worden. Indien gewenst nemen wij microfoons, licht, rookmachines etc mee om de film een professioneel karakter te geven.

IMG_2812 Sequence 01.Still001 IMG_2074 20111205_mobyslider
Specificaties
leeftijd: afhankelijk van het project
Prijzen:  op aanvraag
 * Prijzen zijn vrij van BTW
reiskosten n.v.t.
 
 CRKBO_Instelling_CMYK
CK_logo_in_pas_cyaan_2