# Escape Battle

banner-escape-battle_vrij
Op locatie
Het spel kunnen we op locatie spelen. Of het nu op kantoor, school of evenementen locatie is. Wij vinden altijd een plek om onze Escape Rooms neer te zetten.

Teams
Een team bestaat uit 4 tot 6 personen. Elk team krijgt een box met een cold case file met daarin aanwijzingen, puzzels, foto’s, codes en een iPhone. Samen met aanwijzingen in de zaal probeert men zo snel mogelijk de code te kraken om zodoende door te gaan naar de volgende ronde. Bij groepen tot 200 personen gaan er 10 groepen door naar de 2e ronde waarin zij wederom zo snel mogelijk een cold case moeten kraken. In deze ronde wordt er naast logisch denken ook lenigheid en behendigheid gevraagd.
dreamstime_xxl_10067854
Finale
Uiteindelijk blijven er twee teams over die tegen elkaar strijden in echte Escape Rooms. De Escape Rooms zijn voorzien van twee doorzichtige wanden zodat iedereen kan zien en meebeleven hoe de finalisten zich bevrijden uit de kamer vol geheimen, mechanische sloten en verborgen deuren.

Samenwerken en communiceren
Zonder deze vaardigheden kan het spel niet gewonnen worden. In de finale worden de teams gescheiden en kunnen zij enkel en alleen via headsets  informatie uitwisselen. Het finalspel met de headsets is ook als los onderdeel goed te gebruiken in een communicatietraining. Opnemen van het spel op film is ook mogelijk.

factsheet