Escape Room – Anteka

escape-room

Op locatie
Escape Rooms zijn tegenwoordig heel populair. Niet alleen omdat het leuk is maar ook in het kader van teambuilding en communicatie geeft een uurtje in een escape room veel inzichten in persoonskenmerken en groepsdynamiek. U hoeft niet meer voor een uurtje naar een evenementenlocatie maar gewoon als onderdeel aan uw bedrijfsfeest/teambuildingsdag toevoegen op een locatie van uw keuze.

Het verhaal: Apotheek met doping connecties?
Er bestaan vermoedens dat deze apotheek de spil is in het verstrekken van doping aan Russische sporters. Om deze heftige beschuldiging te bewijzen moet de computer met patiëntgegevens gekraakt worden. De deelnemers wordt gevraagd bewijs te verzamelen en binnen te dringen in de apotheek. Maar dan slaat het noodlot toe en komt het aan op snel handelen, logisch denken en omgaan met stress.

Spel met verschillende mogelijkheden
Het spel kan, afhankelijk van de wensen en doelstellingen, in verschillende varianten gespeeld worden. Groepen van 4 tot 15 personen, verdeeld in twee groepen, kunnen het spel tegelijkertijd spelen waarbij een groep in de escape room zit opgesloten en de andere van buitenaf probeert te helpen met het verdienen en doorgeven van aanwijzingen. Ook kan het spel in kleine groepen, alleen in de escape room, gespeeld worden. Of juist in grote groepen met de Esacpe Battle (150 personen).

Samenwerken en communiceren
Door het gebruik van portofoons om belangrijke informatie door te geven aan de spelers in de escape room wordt er verwarring en chaos gecreëerd. Goede samenwerking en ‘etherdiscipline’ zijn belangrijke vaardigheden om dit spel tot een goed einde te brengen.